Theetuin Hitzum
Theetuin Hitzum
Theetuin Hitzum
Theetuin Hitzum
Theetuin Hitzum

1 van de 11 avontuurtjes in Franeker

Rust, genieten, beleving en gastvrijheid zijn de woorden die horen bij onze theetuin en botenverhuur. Op het terras aan het water kunt u zich laten verrassen door het uitzicht en de langsvarende bootjes onder het genot van een kopje koffie, thee, huisgemaakt gebak, wijntje en/of (streek)biertje. Uiteraard hebben we ook een lekkere Planetenpils (dit bier is vernoemd naar het wereldberoemde Planetarium, Unesco Werelderfgoed en Eise Eisinga)

Of geniet nog meer van de natuur en huur een gemotoriseerde hanzepunter of een Canadese kano.  

Er zijn vanuit Hitzum meerdere routes te varen. Denk aan bijvoorbeeld een rondje Harlingen, dit is te varen in ongeveer 4 uren. Of een rondje Franeker wat al in 2 uren te varen is, dit kan eventueel worden uitgebreid met een stukje Elfstedenroute of een wandeling door Franeker. Met de Canadese kano van Hitzum naar Franeker, lekker peddelen door de stadsgrachten het kan allemaal. 

Of neem een frisse duik bij het alombekende Elfstedenbruggetje. Het Elfstedenbruggetje in Franeker ligt over de stadsgracht aan het Bolwerk enerzijds en de Spaarbankstraat aan de andere kant. Ook een wandeling over dit mooie bolwerk met de theehuisjes bestaat uit de mogelijkheden. Deze theehuisjes dateren uit de achttiende eeuw en hoorden bij de patriciërswoningen aan de Eise Eisingastraat. in de zomermaanden is de Bangatheekoepel regelmatig ’s middags geopend.  

Wij hebben uiteraard routekaarten beschikbaar. 

De theetuin is met mooi weer geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In april, mei en september zijn we geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
De bootverhuur is op afspraak. 

Als  de de vlag uit hangt uit dan zijn wij geopend.

PRIJZEN

Motorboot 5 a 6 personen (afhankelijk van samenstelling/gewicht) 

  • 2 uren € 40,00
  • 3 uren € 50,00
  • 4 uren € 55,00
  • Hele dag = € 90,00

Canadese kano 3 personen 
  • Dagdeel € 20,00
  • Hele dag € 30,00

Reserveren? 
Bel 06-53271719 of mail naar info@theetuinhitzum.nl 

1 van de 11 avontuurtjes in Franeker